Skip to content

Nyheder

Så er det blevet vinter, og der er godt gang i wrap forbruget rundt om i staldene. Vi må meddele udsolgt af både minibig  og de små “Morten Korch” baller for denne sæson.

I efteråret lagde vi yderligere 35 ha med græs ud, til wrap produktion 2017. Vi er altså åben for forudbestillinger til næste høst. Som noget nyt vil vi opstarte produktion af kunst tørret hø, det glæder vi os meget til også at kunne tilbyde vore kunder. Efterspørgslen på hø har været stigende, og nu har vi “grebet bolden” og kaster os ud i hø produktion.

Stald Vestergård har fået endnu en ny beboer. I efteråret 2016 kørte vi endnu engang til Belgien, hvor vi købet en avlshoppe. Denne hoppe er ud af en helt speciel familie, hun er søster til den internationale top hest, Hello Sanctos (Quasimodo Van De Molendreef x Nabab De Reve) som i 2015 vand Rolex Grand Slam, i 2013 & 2014 vandt han Global Champions tour series, blandt mange andre titler.

Hello Santos søster hedder Irissa (Berlin X Nabab De Reve) hun er fra 2008, og vil i 2017 blive ifolet med Toulon.

Ny høst

Så er dette års 1. slet græs pakket og klar til brug. Vi er særdeles glade ved kvaliteten af dette års 1. slet. Vejret var med os på alle måder, i væktsperioden med skiftende regn og sol, som sikrede optimale betingelser for et godt næringshold i græsset. I uge 27, da sommer i DK faldt, høstede vi græsset og det resulterede i super fint græs med et vandindhold på ca 30% som vi ønsker det.

Som noget nyt i år, har vi sået en ny havresort som hedder “Matilda” Matilda havre har de bedste egenskaber fra alm havre og fra sort havre. Matilda havren er rig på fiber, som alm havre, men samtidig også rig på olie, som sort havre.

I foråret var vi en tur i Belgien, for at se på føl. Det resulterede i køb af et dejlig hoppeføl efter Charman/Papillion Rouge. Carpe Diem som hun hedder, er ud af en meget stærk hoppestamme med Grand prix heste i alle led.
Carpe Diem skal indgå i avlen hos os.

Fra 1. Aug. 15 flytter berider Thomas Uhler sine heste til Stald vestergård.
Thomas vil fremadrette drive sin virksomhed fra vores adresse. Thomas tilbyder undervisning, kommission med henblik på salg, ridning, samt klargøring af hopper til kåring osv. Se mere på “www.thomasuhler.dk” Vi glæder os til samarbejdet, og ønsker Thomas og Lisbeth held og lykke, med deres nye tilværelse på Fyn.

alle

Ny hjemmeside

Velkommen til vores nye hjemmeside. Her kan du både se noget om vores høproduktion i høj standard – og kigge inden for i hestestalden og hilse på vores dejlige konkurrenceheste.